Programes informàtics

 

Per a persones amb problemes visuals:

 

JAWS

Sintetitzador de veu que reprodueix el contingut de la pantalla i les accions realitzades a través del teclat. Permet utilitzar navegadors web, editors de text, fulls de càlcul, aplicacions de correu, etc.

Descarregar demo

 

ORCA

Combinació de lector de pantalla, braille i magnificador per a Linux.

Descarregar

 

Zoom Text

Software que permet l'ampliació de la pantalla que també pot incloure el suport de síntesi de veu per a la lectura de documents, menús o quadres de diàleg.

Descarregar demo

 

Magic

Programa magnificador de pantalla amb veu sintetitzada integrada.

Descarregar demo

 

Zilla PDF to TXT Converter

Permet extreure el text dels fitxers PDF i guardar-los en format TXT. Això fa que siguin compatibles amb un programa lector de pantalla.

Descarregar

 

 Per a persones amb mobilitat reduïda:

 

Dragon Naturally Speaking

Software de reconeixement de veu. Aquest programa permet a l'usuari crear documents, informes i missatges de correu electrònic amb la veu.

Demo

 

SINA

Aplicació desenvolupada per la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador  i Intel·ligència Artificial (Grup de recerca de la UIB). És un sistema d'interacció amb l'ordinador especialment dissenyat per a persones que tenen molt limitades les possibilitats de moviment en les extremitats superiors. L'aplicació detecta els moviments dels nas que permeten controlar les funcions del ratolí.

Més informació...

Descarregar

 

Virtual KeyBoard

L'aplicació VirtualKeyboard, desenvolupada a la universitat de Lleida, millora l'accés de les persones amb mobilitat reduïda a les noves tecnologies. Es pot descarregar de forma gratuïta i instal·lar en qualsevol ordinador equipat amb el sistema operatiu Windows.

Més informació...

Descarregar